Monday, March 21, 2016

Merry Mandala Monday #9

Hello there, here is the next Merry Mandala Monday post!

It was such a pleasure to work on this mandala! Drawing lines with the ruler to connect the eight dots on the circle, to double them... Creating the border with this sort of Greek pattern. It's not closed, but you have to zigzag to come in or go out. I guess, it means I needed some protection at that moment, but I remained open to impressions from outside and for sharing feelings and/or emotions. Funny to realize that, because I actually don't care about interpretations that much! The stars were created during the coloring to make it more interesting.
When it was ready, this mandala somehow reminded me of magicians. The wonderful song "(It's) A Kind of Magic" by Queen popped up in my head. From that same day it is de title of this mandala to honour the legendary Freddie Mercury!

Have a creative week!


A Kind of Magic... (2003/02/18)

Hallo daar, hier is het volgende Merry Mandala Maandag bericht!

Het was een genot om aan deze mandala te werken! Het tekenen van de lijnen met een liniaal om de acht stippen op de cirkel te verbinden, ze te verdubbelen... Het ontwerpen van de enigszins Grieks aandoende rand. Die is niet gesloten, maar je moet wel een beetje zigzaggen om erin of eruit te gaan. Ik denk dat dat betekent, dat ik wel wat bescherming kon gebruiken, maar dat ik toch open stond voor indrukken van buitenaf en voor het delen van gevoelens en/of emoties. Grappig om me dat te realiseren, want eigenlijk geef ik niet zoveel om 'duidingen'. De sterren zijn tijdens het kleuren ontstaan, want het geheel dreigde wat saai te worden.
Toen het af was, deed deze mandala me op de een of andere manier denken aan goochelaars. Onmiddellijk schoot de prachtige song "(It's) A Kind of Magic" van Queen me te binnen. Ter ere van de legendarische Freddie Mercury is dat al vanaf die dag de naam van deze mandala!

Ik wens je een creatieve week!