Workshops

Wat is ZEN-doedelen?
Als ik met mensen praat over ZEN-doedelen, dan zeggen ze heel vaak: "O, maar dat doe ik altijd aan de telefoon of bij een vergadering!!" En terecht! Uit onderzoek is gebleken, dat je zo maar liefst 29% meer onthoudt van wat je hebt aangehoord, dan degene die met zijn gedachten heel ergens anders was. Toch is het niet hetzelfde.
Want stel je dan nu eens voor, wat het voor je doet als je je alleen maar op het tekenen van die figuurtjes of patroontjes hoeft te focussen.... Hier zit het wezenlijke verschil en komt dus de ZEN in het verhaal!

Tijdens het tekenen van patroontjes, waarbij je steeds bepaalde - vaak ritmische - bewegingen herhaalt, komt er een zeer ontspannen gevoel over je. Dit kun je een beetje vergelijken met wat mensen ervaren die mediteren. Bovendien doet ZEN-doedelen nog meer voor je. Dit zijn de gunstige effecten even op een rijtje:


ZEN-doedelen
  • ontspant je lichaam
  • vermindert stress
  • verhoogt je concentratie
  • vergroot je creativiteit
  • is goed voor je oog-hand coördinatie
  • verfijnt je motoriek
  • verbetert je handschrift
  • zorgt voor meer zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen
  • geeft je een goed gevoel

En voor dit alles heb je geen enkel tekentalent nodig. We maken nl. geen stillevens of wat dan ook. Sterker nog, het is zelfs de bedoeling dat het "nergens op lijkt", terwijl er toch een echt kunstwerkje ontstaat…
Wie heeft leren schrijven kan ook leren ZEN-doedelen!

Heb je nu inderdaad ZIN in ZEN gekregen, dan is het volgen van een gezellige workshop de moeite waard om kennis te maken met ZEN-doedelen!

Organiseer dan eens een:

Exclusieve workshop
Dit is een kennismakingsworkshop van 1 ochtend, middag of avond van ongeveer 2 ½ uur, waarbij je zelf voor de locatie, de catering én de deelnemers zorgt! Denk aan verjaardagsfeestjes, kinderpartijtjes, verenigingsavonden, vrijgezellenavonden, zussendagen, nichtendagen, vriendinnendagen, teambuilding, enz.
Je leert tijdens deze workshop een aantal patronen te tekenen en verwerkt deze direct in een verrassend werkstuk!
De datum + tijd plannen we in overleg. Alle materialen die je nodig hebt, breng ik uiteraard mee.

Kosten: € 100,-- (excl. kilometervergoeding à € 0,25 p/km)

Mail voor een afspraak of meer informatie naar
merrygoround-@-live-.nl (streepjes weglaten!)

Ook voor mandalaworkshops!!

No comments:

Post a Comment